środa, 11 czerwca 2014

Pulpety w sosie pomidorowym


-Pulpety-
Składniki
-mięso mielone
-chleb (2 kromki)
-jajko
-przyprawa do mięsa mielonego
-sól, pieprz
-mąka pszenna

Przygotowanie
Przygotować dwie kromki chleba. Namoczyć je w wodzie lub mleku. Odciąć skórki. Do dużej miski włożyć mięso mielone, kromki chleba, jajko i przyprawy. Wszystko dokładnie połączyć. Obok nasypać mąkę pszenną. Formować kulki i obtoczyć w mące. Smażyć na smalcu jak sznycle.

-Sos pomidorowy-
Składniki
-woda
-kostka rosołowa
-sól
-przecier pomidorowy
-mąka pszenna

Przygotowanie
Nalać pół garnka wody, dodać łyżeczkę soli. Kiedy zacznie się gotować dodać kostkę rosołową oraz pół małego słoiczka przecieru pomidorowego. Gotować przez 5 minut. Zagęścić mąką pszenną.



1 komentarz:

Lubię konstruktywne komentarze. Wszelka pomoc mile widziana ;) Dziękuję, J.