Składniki
-6 jajek
-15 dag żółtego sera (w kawałku)
-15 dag kiełbasy krakowskiej (w kawałku)
-3 ogórki kiszone
-majonez
-pieprz i sól
+dodatkowo można dodać:
-1 cebulę sparzoną
-2 marchewki
-puszka czerwonego grochu
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo. Ser, kiełbasę, jajka i ogórki kiszone pokroić krajarką do warzyw. Kawałki będą równe i dobrej wielkości. Wygodne do spożycia. Można dołożyć marchew i cebulę. Marchewki ugotować do średniej miękkości, nie mogą być rozgotowane. Czerwony groch odsączyć w sitku. Cebule pokroić w kostkę, przełożyć na sitko i polać wrzątkiem. Kiedy przestygnie połączyć razem wszystkie składniki, dobrze wymieszać i dodać majonez oraz przyprawy.
Smacznego !
Na pewno taką sałatkę kiedyś zrobię :)
OdpowiedzUsuń