poniedziałek, 11 sierpnia 2014

Sałatka z kiełbasą krakowską



Składniki
-6 jajek
-15 dag żółtego sera (w kawałku)
-15 dag kiełbasy krakowskiej (w kawałku)
-3 ogórki kiszone
-majonez
-pieprz i sól
  +dodatkowo można dodać:
  -1 cebulę sparzoną
  -2 marchewki
  -puszka czerwonego grochu

Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo. Ser, kiełbasę, jajka i ogórki kiszone pokroić krajarką do warzyw. Kawałki będą równe i dobrej wielkości. Wygodne do spożycia. Można dołożyć marchew i cebulę. Marchewki ugotować do średniej miękkości, nie mogą być rozgotowane. Czerwony groch odsączyć w sitku. Cebule pokroić w kostkę, przełożyć na sitko i polać wrzątkiem. Kiedy przestygnie połączyć razem wszystkie składniki, dobrze wymieszać i dodać majonez oraz przyprawy. 


Smacznego !

1 komentarz:

Lubię konstruktywne komentarze. Wszelka pomoc mile widziana ;) Dziękuję, J.