Składniki
-1 duży filet z piersi kurczaka
-400 dag pieczarek
-pół dużej cebuli
-3 plastry żółtego sera
-2 łyżki majonezu
-sól, pieprz, kucharek
Przygotowanie
Filety rozbić i podzielić na 4 równe kawałki, posypać delikatnie kucharkiem. Pieczarki i cebulę obrać, Zetrzeć na dużych oczkach tarki. Zesmażyć razem na maśle pod przykryciem. Przyprawić solą i pieprzem. Gotowe pieczarki i cebulę ułożyć na filetach. Posmarować wypukłą stroną dużej łyżki pieczarki. (jest to trudna sprawa, bo pieczarki się kleją) Na wierzchu ułożyć plastry żółtego sera pokrojonego w mniejsze podłużne plastry. Piec w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez 15-30 minut. Sprawdzać czy ser się nie przypala.
Efekty
Majonez to świetny dodatek w tej kompozycji. Kiedyś nie miałam w lodówce i zrobiłam bez. To duża różnica. Przypieczony majonez ma pyszny smak i idealnie tutaj pasuje.
Kochana ciekawy pomysł ja kiedyś też użyłam sera żółtego właśnie do piersi z kurczaka ale bodajże do rolad i pyszne było mniamm :) Jestem do tyłu z Twoimi wpisami ale już nadrabiam bo lecę czytać kolejne a Ciebie zapraszam do mnie na mnóstwo wpisów z przepisami i nie tylko.Dzisiaj dodałam także wpis z moich urodzin :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ;*
Uwielbiam! Bardzo często korzystam z tego przepisu :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam wszystko co jest z serem żółtym :)
OdpowiedzUsuń