wtorek, 25 czerwca 2013

Racuchy z jabłkami


Składniki:
-2 jajka
-sól
-cukier waniliowy
-proszek do pieczenia
-mleko
-mąka
-olej

Przygotowanie:
Przygotować naczynie do miksowania, dodać jajka, mąkę, cukier, szczyptę soli i zmiksować. Dodać pół litra mleka i mąkę (na oko). Zmiksować. Konsystencja ma być lekko lejąca, ale gęsta. Jabłka skroić w plastry według uznania. Nakładać jabłka na łyżkę i zamoczyć w masie.  Smażyć na oleju.
 SMACZNEGO


3 komentarze:

  1. Ajjj. Ten smak z dzieciństwa ;))

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeej aż mi przyszła ochota! Musze sobie zrobić, chociaż z moimi zdolnościami kulinarnymi, nie wiem czy wyjdą tak fajnie jak Tobie :P


    Blog ma być dawką energii nie zbędną do życia ,a nie moim dramatem lirycznym .

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepraszam za ostatniue zdanie skopiowałam z jakies strony i nie zdążyłam skasować :D

    OdpowiedzUsuń

Lubię konstruktywne komentarze. Wszelka pomoc mile widziana ;) Dziękuję, J.